Blog

Tijdens de Nintendo E3 persconferentie werden al deze details uit de doeken gedaan. Dit zijn de gaafste dingen die Nintendo deze E3 2018 wist te onthullen.

Super Smash Bros. voor Switch

Van tevoren is al aangekondigd dat Nintendo sowieso met Super Smash Bros. Switch op de proppen zou komen. Speculaties gingen al rond dat Nintendo mogelijk nieuwe karakters zou gaan tonen of nieuwe modi. Ondanks dat er bekend was dat we veel van deze titel zouden gaan zien, bleef het tot de stream spannend wat de plannen van Nintendo waren rondom de Super Smash Bros. release.

Uiteindelijk kregen we een goed beeld van het karakterroster: er zijn meer dan 64 karakters waaronder bekende klassiekers. We zien ook dat dat Ice Climbers terugkeert, na eerder al in de GameCube-versie van het spel te zijn verschenen en uiteindelijk werd ook nog even flink uitgepakt met het gegeven dat Snake ook terug is. Het spel wordt één grote mash up van karakters die we in vorige games al zagen en nu weer opnieuw terugkeren.

Als kers op de taart komt de 8-speler chaos ook terug. Smash lijkt veel features te brengen voor nieuwe Smash-fans, maar al helemaal voor fans van de allereerste Smash-uurtjes. Zodoende komt ook de verwachting nog eens uit dat er Gamecube controller support volgt.

Fortnite onder beste E3 2018 Nintendo persconferentie aankondigingen

Ook Fortnite kwam niet als een verrassing. Zodoende konden we van tevoren al redelijk voorspellen dat mogelijk rond de E3 deze Fortnite Switch release zou worden onthuld. Eerder waren er al een hoop geruchten dat er aan een Nintendo Switch versie van Fornite werd gewerkt, zodat je de populaire game overal met je mee kunt nemen. Toch wist Fortnite voor een verrassing te zorgen tijdens deze E3 persconferentie.

Voor liefhebbers van Battle Royal games is het goed nieuws dat we vandaag nog met deze game aan de slag kunnen. De game verschijnt namelijk vandaag al in de Nintendo eShop, zodat jij je uit een vliegende bus kunt laten vallen om een match aan te gaan waarin je probeerde laatste persoon overeind te blijven.

Fortnite heeft eerder veel populariteit weten te werven. Met deze Nintendo Switch release is de game nu echt op vrijwel elke huidige console speelbaar.

Overcooked 2

Het is eerste Overcooked spel was een heftige co-op game waarbij de discussie fel op kon lopen. Wanneer de keuken volledig vlam vat omdat je niet de pan op tijd van het vuur haalt, wordt pas echt duidelijk hoe hard je elkaar nodig hebt. Je moet de kooktaken goed verdelen om samen zoveel mogelijk gerechten te maken. Of je geraakt overcooked.

Een van de gaafste aankondigingen was dat er een nieuw deel van deze chaos co-op komt. Daarbij is het interessant dat deze game vooralsnog enkel naar de Nintendo Switch komt. Het ziet er niet naar uit dat dit een Switch exclusieve titel blijft, maar voor nu is dit best gaaf. Zeker als je bedenkt dat de Nintendo Switch zich perfect leent voor de co-op gekte doordat je de Joy Cons makkelijk als twee losse controllers kunt gebruiken.

Maar raak nog niet overcooked van al dat nieuws. Er volgt nog meer!